вівторок, 10 вересня 2024 р.

Чарівна сила кіномистецтва

 10 вересня виповнюється 130 років з дня народження Олександра Довженка, класика світового кіно,

📽 фундатора українського поетичного кіно, письменника,📚📖 драматурга, режисера, якого цінував Чарлі Чаплін…
За своє творче життя О. Довженко поставив 14 ігрових і документальних фільмів, написав 15 літературних сценаріїв і кіноповістей, дві п’єси, автобіографічну повість, понад 20 оповідань і новел, ряд публіцистичних статей і теоретичних праць, присвячених питанням кіномистецтва. Його кінопоеми📽 «Звенигора» (1928) та «Арсенал» (1929), кіноповість «Земля» (1930) були визнані світовою кінокритикою шедеврами світового кінематографа, а Довженко – першим поетом кіно.
З нагоди пам’ятної дати від дня народження Олександра Довженка📚🎞 та напередодні Дня українського кіно🎞📽 у бібліотеці організовано виставку-ретроспективу «Чарівна сила кіномистецтва». Крім власне творів Довженка, біографічних та методичних джерел, для читачів представлено прижиттєві фотографії митця та кадри з його найвідоміших фільмів «Арсенал», «Звенигора» та «Земля».
Відвідувачі книгозбірні мають можливість ознайомитися з літературою про історію створення українського кіно та видатних кіно-митців, а також добіркою книг українських письменників,📙📘 за якими талановиті режисери зняли кінофільми.📽



Немає коментарів:

Дописати коментар