11 січня у світі відзначають Всесвітній день «ДЯКУЮ».
Це свято з'явилося за ініціативи миротворчих організацій ООН та ЮНЕСКО. Воно покликане нагадати про силу простого слова «дякую, яке здатне зробити світ добрішим,
навчити нас не боятися і не соромитися дякувати оточуючим, світу і самим собі. Адже слова вдячності здатні покращити настрій, підвищити взаєморозуміння і зарядити позитивними емоціями.

Цікаві факти про слово «дякую»
За своєю етимологією слово «дякую» несе в собі знак народження, символ удачі, зв'язок землі і неба, а також чоловічої і жіночої сутності.
Слово «дякую» – одне з найуживаніших слів в міжнародній лексиці.
Вперше це слово офіційно згадали в паризькому словнику-розмовнику, який вийшов 1586 року. А в праслов’янській мові воно з’явилося в XVI столітті.
З великих міст світу самим ввічливим вважається Нью-Йорк – «дякую» тут найчастіше вимовляють. Найменш ввічливим вважається Мумбаї в Індії.
Говорячи «дякую», потрібно дивитися людині в очі.
Не можна дякувати людям у стані роздратування – це нікому не принесе радість. Тож не забувайте частіше вживати слова подяки!

Вам вони не коштують нічого, а як багато вони значать для тих, кому ви їх говорите!
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МАКАРОНІВ
25 жовтня є привід відзначити цікаве та смачне свято –
Всесвітній день макаронів, яке святкують щорічно. Ідея про запровадження Дня
макаронів виникла в 1995 році у представників Світового конгресу макаронних виробів
для популяризації цього продукту харчування. Історія виникнення макаронів
☝Макарони винайшли так давно, що встановити точний час і місце зараз неможливо. Дослідники
стверджують, що вони були відомі ще в IV тисячолітті до нашої ери. У
єгипетських гробницях знаходили зображення людей, які займалися виготовленням
локшини. Її залишки, покладені для довгої дороги в Царство мертвих, віднайшли у
саркофагах археологи.
☝Кому саме належала ідея висушити тісто, а потім відварити
його невідомо. Першим зображенням макаронів можна вважати малюнки у етруському
некрополі «Бандітачча». Там знайдено барельєфи, що датуються 4 ст. до н. е. На
них зображене прадавнє кухонне приладдя, ймовірно, призначене для приготування
макаронів.
☝Культуру виготовлення макаронних виробів по світу поширили
римляни. Як відомо, Рим був величезним містом і проблема збереження продуктів
стояла там вкрай гостро. Випечений хліб довго зберігати було не можна, і тоді
винайшли галети, які зберігали свої властивості протягом тривалого часу.
Багатії робили яєчну сиру пасту, яка тут же вживалася в їжу – з нею готували
м'ясо, рибу або овочі.
☝А ось у сучасному вигляді макарони прийшли до нас зі сходу,
із низкою різноманітних легенд та оповідок. Цікаво, що у Японії і досі на Новий
рік пропонують гостям тонкі і дуже довгі макарони. Вони символізують довголіття
– у кого макаронина довша, той і буде найщасливішим у прийдешньому році.
☝Вважається, що в Європі макарони з`явилися завдяки Марко
Поло, який привіз їх зі своєї чергової подорожі до Китаю в 1292 році. Але в
архівах Генуї нещодавно виявили записи, які відносять до 1279 року. Це заповіт
Понціо Бастоні, у якому згадується кошик з макаронами.
☝Існує також безліч версій про походження самого слова
макарони. Згадки про макарони можна зустріти задовго до тринадцятого століття.
Араби, що жили у Сицилії, сушили смужки тіста на сонці. Існує навіть версія, що
слово «maccheroni» походить від сицилійського діалекту слова «maccarruni», що
означає «оброблене тісто».
☝Існує понад 600 видів макаронів, відомих людству, і їх назви
описують їх форму. Спагеті ( «шнури»), вермішель ( «маленькі черви»), ротіні (
«спіралі»), фузіллі ( «мотузки»), тортеллини ( «маленькі тістечка»), лінгвіні (
«маленькі язички»), кончільі ( «раковини» ), феттучині ( «маленькі стрічки»),
пенне ( «пір’я») і капелліні ( «тонке волосся») - це маленькі ласощі, без яких
важко уявити собі сучасну кухню.
Один з кращих способів відсвяткувати Всесвітній день
макаронів - приготувати собі тарілочку улюблених спагетті і насолоджуватися їх
чудовим смаком, ароматом та текстурою. Звичайно, можна розділити це задоволення
з друзями, влаштувавши макаронну вечірку, обмінюватися рецептами, пробувати
нові смаки, винаходити нові соуси. І не переймайтеся занадто через можливе
невелике перевантаження вуглеводами. Вчені в останні роки переглянули свої
попередні твердження про шкідливість макаронів і зараз називають їх не тільки
поживною, але і здоровою їжею.
У всьому світі 10 червня відзначають День морозива.

Це ласощі, від яких не відмовиться практично жодна людина попри вік, стать і національність.
Морозиво
було вперше виготовлене на сході багато сотень років тому. Саме там його спробував відомий мандрівник і дослідник ХVIII століття Марко Поло. Цей десерт
йому так сподобався, що він просто не міг повернутися додому, не роздобувши секретний рецепт створення холодного дива та привіз його до Італії.
Звідти морозиво
прийшло до Франції та стало дуже популярним серед заможних людей. Французський король Карл I вважав, що ласувати таким чудовим десертом мають право тільки королі.
За часів Наполеона III у Франції було створено перше вершкове морозиво. Його рецепт винайшов Ле Бей. Сталася ця важлива для всіх ласунів подія в місті Пломб'єр, від назви якого пішло слово «пломбір».
Вперше опублікували рецепт улюблених ласощів у 1718 році у збірнику рецептів місіс Мері Ілз у Лондоні.
В Америці морозиво
стало відоме завдяки Філіпу Лензу, який привіз його рецепт із Англії.
Перший американський завод із виготовлення морозива
відкрився в 1851 році в Балтиморі. Але широкого поширення виготовлення морозива не отримало до початку ХХ століття, коли виникли перші холодильні установки.
В 1922 році американець Крістіан Нельсон отримав патент на десерт – «Пиріжок ескімоса». Згодом таку назву спростили й почали називати «ескімо». Головне правило справжнього ескімо – воно не може бути без палички. Рекорди, пов’язані з морозивом.
Морозиво – справжній рекордсмен. Так, у 2011 році в Канаді був створений гігантський десерт, вага якого перевищила 10 тонн. Блюдо являло собою торт-морозиво.
Для його приготування знадобилося понад 1300 кілограмів шоколадної крихти, 90 кілограмів бісквітної основи і понад 9 тонн морозива. Десерт був внесений до Книги рекордів Гіннеса.
Рекордсменом мало стати морозиво,
висота якого дорівнювала двоповерховому будинку, а вага – 20 тонн. Десерт доставлявся в Нью-Йорк на вантажівці. Однак рекорд так і не був встановлений. До моменту прибуття морозиво частково розтануло і залило вулиці міста.
Найдорожчим морозивом
є десерт, який подається в одному з нью-йоркських ресторанів. Блюдо має справжню золоту посипку. При цьому стружка з дорогоцінного металу цілком їстівна. Вартість десерту – 25 000 доларів за порцію. Додатково в нього додаються трюфелі та інші вишукані інгредієнти.
Щорічно в світі люди з’їдають понад 15 мільярдів літрів десерту. Кількість можна порівняти з обсягом 5-ти тисяч олімпійських басейнів. виніс на вулицю саморобний холодильник і став продавати десерт за скромну суму перехожим.
Цікаво, що в світі існує кілька десятків, а можливо і сотень тисяч різних рецептів морозива. Крім традиційних солодких страв, можна спробувати десерт з гострим перцем чилі, свининою, зеленим чаєм, вимоченими у вині грибами і т. д.
До речі, вчені переконані в тому, що вживання морозива на сніданок підвищує розумову активність, загартовує горло, а хвойне морозиво є профілактикою простудних захворювань . Смачного!
Я Артур Борис - житель / громадянин Республіки Росія. Мені 52 роки, підприємець / бізнесмен. Я колись мав труднощі з фінансуванням свого проекту / бізнесу, якби не мій хороший друг, який познайомив мене з паном Бенджаміном Лі, щоб отримати кредит від 250 000 доларів США від його компанії. Коли я зв’язався з ними, мені було потрібно лише п’ять робочих днів, щоб процес оформлення кредиту був переведений на мій рахунок. Навіть з поганою кредитною історією вони все ще пропонують вам свою послугу. Вони також пропонують всі види позики, такі як бізнес-позики, позики на житло, особисті позики, кредити на авто. Я не знаю, як подякувати їм за те, що вони зробили для мене, але Бог нагородить їх згідно зі своїм багатством у славі. Якщо вам потрібна термінова фінансова допомога, зв’яжіться з ними сьогодні електронною поштою 247officedept@gmail.com Інформація про WhatsApp ... + 1-989-394-3740
ВідповістиВидалити