вівторок, 23 травня 2023 р.

Найгарніші парки Європи

24 травня у всій Європі🇪🇺 святкується Європейський день парків. 🪴🌿🌄🏞Проведений вперше в 1999 році цей день тепер святкується щорічно. Європейський день парків🌄🏞 (The European Day of Parks) був заснований Федерацією Європарк (EUROPARК Federation) - європейською організацією, яка об’єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах.
Дата святкування була вибрана у зв’язку з тим, що саме 24 травня 1909 року в Європі були створені перші Національні парки - це були дев'ять Національних парків, заснованих в Швеції. З того часу природні території, що охоронялися, стали безцінною частиною природної і культурної спадщини Європи.🇪🇺
Це екологічне свято🌿🪴 було засноване з метою підйому профілю заповідних територій Європи,🇪🇺 а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи.
Сьогодні природні території є однією з найбільших цінностей планети.🌏 Вони накопичили в собі культурну спадщину кількох століть, тому збереження таких природних зон вважається обов’язком людства.
Глобальна мета Європейського дня парків🏞🌄 полягає в підвищенні значущості парків і заповідних територій,🌄🏞 а також в розробці заходів по збереженню цих територій. Всі вони направлені на те, щоб звернути в Європейський день парків увагу людей на природну красу, що оточує всіх нас.🌷🍀

 

Немає коментарів:

Дописати коментар