понеділок, 2 листопада 2020 р.

БІБЛІОТЕКА РЕКОМЕНДУЄ

 Загадана книга є любовний роман  англійської письменниці  Джейн Остен «Емма».  Він був  вперше опублікований в 1815 році і став останньою роботою, виданої ще за життя автора.

«Я створю героїню, яка не подобатиметься нікому, крім мене», - висловлювалася Остен в момент написання книги. В результаті Емма вийшла з-під її пера багатою, розумною і трохи зарозумілою. Їй здавалося, що вона завжди знає все краще за інших. І вона вічно потрапляла в безглузді ситуації, особливо коли справа стосувалася романтичних відносин її знайомих.

У Емми Вудхаус є все - люблячий батько, стан, популярність в суспільстві, краса і гострий розум, - немає тільки чоловіка. Але вона і не поспішає пов'язувати себе узами шлюбу, вважаючи за краще займатися налагодженням особистого життя подруг і приятельок, через що постійно потрапляє в найнесподіваніші ситуації і мало не прогледіла власне щастя ...

   Роман неодноразово було екранізовано. Найбільш незвичайною кіноадаптацією стала мелодрама «Безглузді» 1995 року, події якої розгорнулися в американській школі кінця 90-х років XX століття. А найбільш наближеною до оригіналу виявилася оскароносна драма «Емма», яка побачила світ у 1996 році. Головну роль в ній виконала Гвінет Пелтроу.

Гумористична, тепла і обнадійлива історія підійде не тільки для одиничного читання, а й для групового - вголос.



Немає коментарів:

Дописати коментар