вівторок, 3 листопада 2020 р.

27 ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГИ ПРИЧИНА № 22

Ти дізнаєшся про кінцівку, коли сам схочеш

    Багато дітей скаржаться, що не люблять ходити до школи. Колись люди так само не хотіли вчитися, Або ж просто не могли. А потім виростали і навіть читати не вміли.

   Але дізнаватися цікаві історії їм все одно хотілося. Тож у спеціально визначені вечори вони збиралися навколо освіченої людини, яка знала грамоту, аби та почитала вголос книгу чи газету. Звісно, таке читання було не зовсім зручним. Адже людина могла втомитися і припинити читання на найцікавішому моменті. І всім доводилося чекати наступного «літературного вечора», аби почути продовження історії. А він міг бути аж через тиждень.

    Звісно, ти можеш просити своїх батьків, аби вони читали книжки. Але ж цілком можливо, що вони не матимуть на це часу. Скільки тобі доведеться чекати, аби дізнатися, чим справа завершилася?

Натомість, якщо візьмеш читати книгу самостійно, все буде в твоїх руках. Ти дійдеш до кінця історії так швидко, як сам захочеш. І не треба буде очікувати ні певної години, ні певного дня. Ти зможеш повернутися до цікавого оповідання у будь-яку вільну хвилину. 

Немає коментарів:

Дописати коментар