середу, 18 листопада 2020 р.

Всесвітній день дитини

 Щорічно 20 листопада світова спільнота відзначає Всесвітній день дитини. Саме в цей день 1989 року була прийнята резолюція 44/25 Генеральної асамблеї ООН Конвенції про права дитини, яка передбачає право кожної дитини зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Ця конвенція є основним міжнародним документом із захисту прав дітей.

Історія свята взяла свій початок ще з 1925 року, коли на міжнародній конференції з добробуту дітей пропонували створити свято, пов’язане з відстоюванням прав дітей усього світу. А у 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала усім країнам відзначати день дитини 20 листопада як день солідарності і дружби дітей на планеті.

Характерним є те, що  ми, працівники дитячих бібліотек,  причетні до цього свята. Тож хочемо привітати  своїх користувачів із цим гарним святом і побажати, щоб усі діти були здоровими і щасливими, щоб завжди відчували турботу і любов. А нам, дорослим, хто своєю працею і наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі, необхідно зробити усе, щоб вони ні в чому не мали потреби і не сумували ні за що на світі.



Немає коментарів:

Дописати коментар