вівторок, 17 листопада 2020 р.

ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГИ ПРИЧИНА № 24

 Читати – значить бути дорослим

Коли книжок для дітей не було і їм розповідали казки, це могли робити не всі. У багатих сім’ях тримали няньок, в обов’язки яких входило розповідати цікаві історії. У бідних сім’ях це робили бабусі батьки часто не мали на це часу.

Те, що розповідати казки могли лише старші люди, не було якоюсь безпідставною примхою. Просто в ті часи історії не були записані і передавалися з вуст в уста. Тож літні люди за своє життя чули багато казок і могли розказати багато цікавого. Звісно, діти теж підхоплювали за ними історії, але все одно не могли знати їх всі, поки їх не розповідали старші.

Зараз ситуація значно змінилася. З одного боку, не всі дорослі можуть знати багато казок. Але з іншого – існує безліч книжок для дітей. І тепер старші не обов’язково мають розповідати казки, особливо якщо не мають часу. Це може робити будь-хто, коли навчиться читати.

Тож якщо ти вже це вмієш, можеш стати справжнім казкарем для своїх молодших братиків або сестричок. Варто лише взяти книгу з цікавими історіями і красиво прочитати її вголос. Так ти зможеш зробити те, що колись могли лише дорослі.




Немає коментарів:

Дописати коментар