понеділок, 7 вересня 2020 р.

27 ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГУ ПРИЧИНА № 17

 Ти можеш самостійно уявляти описані події

Існують книги, за якими декілька разів знімали фільми. Бували випадки, коли це робили більше 20 разів1 Звісно, у кожної стрічки був свій режисер. І кожен з них бачив героїв та місце дії по-різному. У одного в фільмі героїня могла бути рудою, у іншого – білявкою. І ніхто не звертав увагу на те, що автор описав її чорнявою.

Такі розбіжності могли стосуватися будь-чого: зовнішності героїв, їх одягу, вигляду приміщень, будівель, місцевості.

Ще більше проблем виникало, коли знімали фільм за серією книжок, і всередині процесу змінювався режисер. Тоді раптом одні й ті самі місця у різних фільмах виглядали по-різному. Це дуже заважало сприймати історію в цілому і викликало море критики з боку фанатів книг.

Без сумнівів, ти дивився і ще дивитимешся багато екранізацій книжок. Можливо, тобі не подобається, як режисер втілив написане. Але в таких випадках ти не зобов’язаний приймати його бачення як єдине вірне. Кожен фільм – це просто реалізація фантазії певної людини.

Коли ти читаєш книгу, то уявляєш сцени так, як тобі хочеться. І в цьому є її безсумнівна перевага: ніхто не нав’язує тобі картинки, які бачить сам. Тебе лише підштовхують, зазначають важливі деталі, які неодмінно мають бути. Все інше-воля твоєї  уяви. І наскільки безмежна фантазія, настільки різнобарвним може бути твоє бачення твору.

Немає коментарів:

Дописати коментар