четвер, 17 травня 2018 р.

Історія роду - історія народу

Середина травня в календарі українських дат характеризується сімейною затишною атмосферою. Адже у другу неділю травня відзначається день матері, а 15 числа цього ж місяця – Міжнародний день сім’ї. Ми не могли обійти увагою такі події, тому разом з учнями 7-Б класу (класний керівник - Григор’єва Тетяна Леонідівна) підготували свято родини «Історія роду – історія мого народу».

    Кожна дитина у певній мірі є продовженням своїх батьків. А для тих, хто сумнівається, достатньо поглянути на власні дитячі світлини та батьківські фотографії у відповідному віці. Схожість інколи просто надзвичайна. Це сьогодні підкреслили і семикласники, які на основі сімейних фотоархівів підготували цікаві розповіді. Виявляється, крім схожості, батьків і дітей часто об’єднують дитячі звички чи захоплення.

  Часто батьки пишаються досягненнями своїх чад, але діти теж можуть похвалитись здобутками матері та тата. Цій складовій теж знайшлось місце у святковому символічному колі. Траплялись упродовж заходу і зворушливі моменти. Так, декілька батьків семикласників є учасниками сучасної війни на Сході України. Відповідні розповіді школярів про воєнний досвід не змогли залишити аудиторію байдужою.

  Під час свята ми не могли оминути увагою і так звану «шкільну родину». Адже діти, які упродовж семи років спільно навчаються, вже є певною сім’єю зі своїми звичаями, ролями та навіть фольклором. Знімки учнів у різному віці викликали не тільки чимало позитиву у присутніх, але й надихнули на певну нотку ностальгії.

   Ми надіємось, що подібний захід, сповнений сімейних розповідей, спогадів та фото, дасть наснагу школярам більше цінувати свою родину, а також дружні відносини з ровесниками в навчальному закладі.  

Немає коментарів:

Дописати коментар