четвер, 5 грудня 2019 р.

Майже ніколи не навпаки

19 грудня виповнюється 60 років від дня народження  української письменниці і поету, публіцисту і громадській діячці, переможниці різноманітних літературних премій, зокрема лауреат Шевченківської премії з літератури, Коронації слова, та Книги року BBC – Марії Василівни Матіос. Вона незмінно входить до п'ятірки сучасних письменників, яких читають і знають в Україні, а також входить до сотні найбільш впливових жінок України.
Марія Матіос уродженка села Розтоки Чернівецькій області в 15 років опублікувала свої перші вірші. Проте славу і визнання їй принесла проза, зокрема роман «Солодка Даруся», випущений в 2004 році.
За пронизливу історію про трагедію однієї буковинської родини під час Другої світової війни і після неї Матіос удостоїли Шевченківської премії. Книга «Солодка Даруся» визнана найкращою книгою першого 15-річчя Незалежності, яка найбільше вплинула на українців.

До ювілейної дати Марії Василівни Матіос  у бібліотеці організовано книжкову виставку «Майже ніколи не навпаки», на якій представлено  творчий доробок відомої української  письменниці і поета. Назвою виставки стала книга Матіос, яка  завершує історично-психологічну трилогію, що розпочала «Солодка Даруся».

Немає коментарів:

Дописати коментар