понеділок, 19 вересня 2016 р.

Коли ще звірі говорили


    2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка, адже 27 серпня виповнилось 160 років від дня народження Каменяра (1856-1916). Цю дату внесено до міжнародного переліку річниць та історичних подій, які відзначаються світом за участю ЮНЕСКО. З нагоди цієї дати читачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з виставкою-персоналією «Іван Франко у вимірах епохи» та взяти участь у заходах, приурочених постаті письменника.
 15 вересня у бібліотеці відбувся казковий калейдоскоп «Коли ще звірі говорили», у центрі якого - велика група казок І. Франка. Усі вони - чарівні та неповторні, мандруючи їх стежками, діти дізнаються чимало цікавого й повчального. Створюючи казки, письменник сподівався, що вони розбудять дитячу фантазію, викличуть сміх і роздуми, спонукатимуть пильніше придивлятися до життя, до рідної природи.   
На свято було запрошено наших активних читачів — учнів 3-А класу НВК –гімназії №2. Школярі познайомилися з  книжковою виставкою та біографією автора, з задоволенням здійснили подорож у ті далекі часи, «коли ще звірі говорили». Відповідали на запитання веселої вікторини, відгадували загадки та переглядали буктрейлери на казки «Фарбований лис», «Ріпка» та на оповідання «Грицева шкільна наука».
 
   Казки Івана Франка є добрими й мудрими, вони захоплюють і веселять, тому присутні не залишились без гарного настрою та позитивних емоцій. А це задоволення діти принесуть і у свої домівки разом з книжечками Івана Франка, які вони взяли у бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар