неділю, 23 березня 2014 р.

Поезія - це подарунок долі


     Під звуки скрипки та поетичними рядками геніальної української поетеси Ліни Костенко «Поезія — це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»  розпочалась літературно-музична година «Поезія – це подарунок долі» присвячений Всесвітньому дню поезії, який щорічно відзначається 21 березня. А учасниками дійства стали учні 7-А класу НВК-гімназії №2.

     Поезія - це музика душі. Проте відчувати цю музику, пройматися нею, пробуджуючи в глибинах власної душі найпотаємніше, непросто. Мистецтво поетичного слова допомагає формувати, збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливати на її свідомість та підсвідомість, розвивати інтелект, творчі здібності, естетичний смак.
     Всесвітній день поезії - це нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані. Школярі мали прекрасну нагоду доторкнутися до творчості українських поетів таких як: Тарас Шевченко, Ліна Костенко, Максим Рильський, Леся Українка, Василь Симоненко, Марійка Підгірянка, Володимир Сосюра.
     Неперевершено звучали пісні на слова Андрія Малишка «Пісня про рушник» у виконанні Дмитра Гнатюка,  «Сива ластівка» Бориса Олійника у виконанні Ніни Матвієнко. і переглянули відеоролик вірша Ліни Костенко «Доля».
     А учень цього ж класу Богдан Сторож продекламував свої власні поезії.
     Мабуть, складання віршів порівнянне з польотом птаха. Навчитися цьому неможливо, а ось навчитися розуміти поезію під силу кожному. Адже, поезія залишається в нас навіть тоді, коли закінчуються всі слова....
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар