У всьому світі 10 червня відзначають День морозива.
![🍧](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f367.png)
Це ласощі, від яких не відмовиться практично жодна людина попри вік, стать і національність.
Морозиво
було вперше виготовлене на сході багато сотень років тому. Саме там його спробував відомий мандрівник і дослідник ХVIII століття Марко Поло. Цей десерт
йому так сподобався, що він просто не міг повернутися додому, не роздобувши секретний рецепт створення холодного дива та привіз його до Італії.
Звідти морозиво
прийшло до Франції та стало дуже популярним серед заможних людей. Французський король Карл I вважав, що ласувати таким чудовим десертом мають право тільки королі.
За часів Наполеона III у Франції було створено перше вершкове морозиво. Його рецепт винайшов Ле Бей. Сталася ця важлива для всіх ласунів подія в місті Пломб'єр, від назви якого пішло слово «пломбір».
Вперше опублікували рецепт улюблених ласощів у 1718 році у збірнику рецептів місіс Мері Ілз у Лондоні.
В Америці морозиво
стало відоме завдяки Філіпу Лензу, який привіз його рецепт із Англії.
Перший американський завод із виготовлення морозива
відкрився в 1851 році в Балтиморі. Але широкого поширення виготовлення морозива не отримало до початку ХХ століття, коли виникли перші холодильні установки.
В 1922 році американець Крістіан Нельсон отримав патент на десерт – «Пиріжок ескімоса». Згодом таку назву спростили й почали називати «ескімо». Головне правило справжнього ескімо – воно не може бути без палички. Рекорди, пов’язані з морозивом.![🍧](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f367.png)
Морозиво – справжній рекордсмен. Так, у 2011 році в Канаді був створений гігантський десерт, вага якого перевищила 10 тонн. Блюдо являло собою торт-морозиво.
Для його приготування знадобилося понад 1300 кілограмів шоколадної крихти, 90 кілограмів бісквітної основи і понад 9 тонн морозива. Десерт був внесений до Книги рекордів Гіннеса.
Рекордсменом мало стати морозиво,
висота якого дорівнювала двоповерховому будинку, а вага – 20 тонн. Десерт доставлявся в Нью-Йорк на вантажівці. Однак рекорд так і не був встановлений. До моменту прибуття морозиво частково розтануло і залило вулиці міста.
Найдорожчим морозивом
є десерт, який подається в одному з нью-йоркських ресторанів. Блюдо має справжню золоту посипку. При цьому стружка з дорогоцінного металу цілком їстівна. Вартість десерту – 25 000 доларів за порцію. Додатково в нього додаються трюфелі та інші вишукані інгредієнти.
Щорічно в світі люди з’їдають понад 15 мільярдів літрів десерту. Кількість можна порівняти з обсягом 5-ти тисяч олімпійських басейнів. виніс на вулицю саморобний холодильник і став продавати десерт за скромну суму перехожим.
Цікаво, що в світі існує кілька десятків, а можливо і сотень тисяч різних рецептів морозива. Крім традиційних солодких страв, можна спробувати десерт з гострим перцем чилі, свининою, зеленим чаєм, вимоченими у вині грибами і т. д.
До речі, вчені переконані в тому, що вживання морозива на сніданок підвищує розумову активність, загартовує горло, а хвойне морозиво є профілактикою простудних захворювань . Смачного!
Я Артур Борис - житель / громадянин Республіки Росія. Мені 52 роки, підприємець / бізнесмен. Я колись мав труднощі з фінансуванням свого проекту / бізнесу, якби не мій хороший друг, який познайомив мене з паном Бенджаміном Лі, щоб отримати кредит від 250 000 доларів США від його компанії. Коли я зв’язався з ними, мені було потрібно лише п’ять робочих днів, щоб процес оформлення кредиту був переведений на мій рахунок. Навіть з поганою кредитною історією вони все ще пропонують вам свою послугу. Вони також пропонують всі види позики, такі як бізнес-позики, позики на житло, особисті позики, кредити на авто. Я не знаю, як подякувати їм за те, що вони зробили для мене, але Бог нагородить їх згідно зі своїм багатством у славі. Якщо вам потрібна термінова фінансова допомога, зв’яжіться з ними сьогодні електронною поштою 247officedept@gmail.com Інформація про WhatsApp ... + 1-989-394-3740
ВідповістиВидалити