вівторок, 22 жовтня 2024 р.

День української писемності та мови

 


У читальній залі бібліотеки

📚 розгорнуто тематичну книжкову виставку, 📖присвячену Дню української писемності та мови.📜 Назва виставки – це слова відомого українського 🇺🇦письменника Івана Франка «Як много важить слово, Одне сердечне, теплеє слівце!»
День украї́нської писе́мності та мо́ви📜 — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 27 жовтня,🇺🇦 на вшанування пам'яті українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора-Літописця бере початок писемна українська🇺🇦 мова.
Як найбільший скарб нашого народу, мова є не просто засобом спілкування, а тим, що справді живе в наших серцях. Українська🇺🇦 мова — багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, чиста й правдива. ☺️😊🙂Багатство української 🇺🇦мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте та прочитане.
Запрошуємо усіх ознайомитись з виданнями, представленими на виставці,📖📚 та вкотре переконатись у глибині та багатстві рідної мови та писемності.

Немає коментарів:

Дописати коментар