вівторок, 27 серпня 2024 р.

Їх подвигу не буде забуття…

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України,🇺🇦 які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є обов’язком держави і суспільства.
Саме в цей день у 2014 році, в ході Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.
З нагоди цього дня у читальному залі книгозбірні організовано виставку-вшанування📚📚 «Їх подвигу не буде забуття…», на якій представлена сучасна українська література,📖 що розкриває болючі сторінки боротьби за рідну країну. А також можна переглянути світлини відважних воїнів-земляків (м.Бар), які загинули в боях, наближаючи перемогу над ворогом.
Біля виставки проходять хвилини пам’яті «Шануємо героїв, пишаємося патріотами».
Пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати.

Немає коментарів:

Дописати коментар