вівторок, 11 червня 2024 р.

Пам'ятаймо про маленькі серця

 4 червня  - у світі цей день відзначають як Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії. Це дуже сумна дата за часів незалежності України. Станом на 1 червня 2021 року, коли Постановою Верховної Ради України було встановлено День вшанування пам’яті дітей, маленьких українців, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

З дня повномасштабного вторгнення армії рф на територію України внаслідок збройної агресії росії загинуло 485 дітей, близько 1000 дітей отримали поранення, 394 зникли безвісти, 19,5 тисяч примусово депортовані на територію держави-агресора чи на тимчасово окуповані території.  Десятки тисяч дітей втратили близьких - матерів, батьків, братів та сестер, бабусь та дідусів, стали сиротами та напівсиротами. Мільйони дітей вимушені покинути рідні оселі, рятуючись від «руського миру».

Ці цифри не є остаточними й повними, адже кількість жертв серед дітей збільшується щоденно. І на жаль фактичну кількість загиблих і поранених дітей на сьогоднішній встановити не можливо через активні бойові дії.

 Вшануємо хвилиною мовчання маленьких янголів  України...


Немає коментарів:

Дописати коментар