середу, 27 березня 2024 р.

Ольга Ткач "Невигаданий друг"


  Отримувати подарунки

🎁 завжди приємно, а для бібліотеки найкращі подарунки🎁 – це книги📚 не тільки від її користувачів,👧🧒 а й їх авторів.👩🧑
Наша бібліотека отримала в дарунок від Ольги Ткач – молодої письменниці із Хмельницька, першу сольну прозову книгу «Невигаданий друг».📖 Як говорить сама авторка: «Історія цієї книги почалася чотири роки тому, коли я сіла писати новий твір. Для підлітків і про підлітків. У якому шкільна реальність, та й реальність узагалі переплететься із фантастикою. Де одна випадкова зустріч назавжди змінить життя головного героя, але не буде «чарівника на блакитному гелікоптері», який одним помахом палички розв'яже його проблеми. Герой не отримає жодних суперсил, і з усіх своїх халеп повинен буде вибратися сам, як звичайний підліток, а допомоги зазнає лише там, де вона знадобилася б йому в реальності».
Головний герой книги – тринадцятирічний хмельничанин Сергій. Здається, під цим нещасливим числом минає все його життя. Хлопець росте без тата, кепсько вчиться, а до всього, не вміє за себе постояти, чим охоче користуються розбишаки-однокласники.
Здавалося б, що могло змінитися у житті Сергія в день народження? Він і сам так думав, коли продавчиня із зоомагазину подарувала йому коробку з тим, хто, за її словами, мав стати першим у житті Сергія другом. Ще й не попередила, що цей хтось – дракон!
Але того дня починається подорож, у якій дракон Вітер стане для хлопця не лише найкращим другом, але й своєрідним викликом. Бо саме від Сергія залежить, чи зможе Вітер навчитися дихати вогнем, літати й, нарешті, вирости.

Немає коментарів:

Дописати коментар