вівторок, 10 листопада 2020 р.

27 ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГИ ПРИЧИНА № 23

 Ти зможеш читати разом з усією сім’єю

 Чи можеш ти уявити, що книги для дітей є відносно «недавнім» винаходом? Вони з’явилися лише століття тому. До того читати книжки було привілеєм виключно дорослих.

    А маленьким розповідали казки. Проте у більшості своїй вони не були дитячими. Багато народних казок містять історії про жахливі, жорстокі речі, тому що вони також писалися для дорослих. На противагу народним казкам деякі автори намагалися створити світлі захоплюючі образи для дітей. І їм це часто вдавалося.

    Отже, маючи змогу лише слухати казки, діти мріяли стати дорослими, щоб самостійно читати романи, як це робили їх батьки.

   Сьогодні є велике розмаїття книжок для всіх: і для дорослих, і для дітей. Навіть найменші, які не вміють читати, не нудьгуватимуть. Для них існують яскраві незвичні книжки, що є справжніми іграшками. Батьки можуть читати їм вголос, вони разом розглядатимуть картинки. Деякі книги містять цікаві ігри, за якими можна весело провести час.


  А якщо ти вже навчився читати, то зможеш робити це разом з батьками. Вечори, коли читатимете всією сім’єю, неодмінно будуть сповнені тепла та затишку.

Немає коментарів:

Дописати коментар