четвер, 15 жовтня 2020 р.

27 ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГИ ПРИЧИНА № 20

 Ти підтримуєш авторів

   

     Автори  люди творчі. Вони можуть всі свої сиди присвятити створенню твору. Це можливо як серед письменників, які працюють над художньою літературою, так і серед вчених, зайнятих науковими розробками. Але видавництва часто не можуть ризикувати і просто так видавати твори невідомих авторів. Тож митцям нерідко доводиться за це платити. Проте такі люди можуть не мати часу, щоб зробити додаткові гроші на видання книги.

 Ця проблема не є новою. Вона поставала ще в давні часи. Саме тоді на допомогу авторам приходили багаті люди. Вони платили гроші за створення книги. Їх називали меценатами.

Ідеальними вважаються ситуації, коли не автор платить за видання книги, а сам отримує гонорар – це якщо книга стає популярною. На жаль, таке трапляється нечасто: лише одна книга з десяти стає бестселером.


І письменники знову повертаються до проблемної ситуації, що постала ще в древньому світі. Створення книжок й за сучасних умов є недешевим, і автори все ще стикаються з проблемою нестачі коштів. І як і колись давно, їм на допомогу можуть приходити меценати.

Проте не слід забувати. Що виданню книг можеш допомогти й ти сам!. Якщо ти купуєш книжки в магазинах, то підтримуєш діяльність видавництв. І цим збільшуєш шанси нових книг побачити світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар