понеділок, 21 вересня 2020 р.

27 ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГИ ПРИЧИНА № 18

 Ти можеш висловлювати власну думку про книгу

Досить довго існувала така професія, як літературний критик. Це були люди, які писали відгуки на твори, що привертали увагу читачів.

Від думки критика залежала кар’єра письменника. Якщо він казав, що твір поганий, то роботи автора могли більше ніколи не читати. А якщо хвалив, то всі масово купували книжки цього автора, навіть якщо ті були не дуже вдалі.

На жаль, часто критики самі не надто добре зналися на літературі, або ж просто хотіли за щось помститись авторові. Тому негативні відгуки не завжди були правдивими оцінками книги.

Сьогодні професії літературного критика не існує. Натомість є журналісти-оглядачі. Та вони не мають на меті нав’язувати свою думку про твір. Вони просто розповідають, що нового з’явилося в світі літератури.

Кожен може мати свою власну думку про книгу. Вона зовсім не обов’язково співпадатиме з коментарями знаменитостей чи похвалами, які вміщують в анотаціях. Тому варто після прочитання книги обговорити її з друзями та рідними. У чомусь  погляди можуть збігатися, у чомусь – ні. Але в обговоренні  можна дізнатися багато цікавого. Бо всі сприймають книги по-різному. Навіть увагу можуть звертати на різні епізоди, сцени, репліки.



Немає коментарів:

Дописати коментар