четвер, 27 лютого 2020 р.

До бібліотеки на Масляну!


Популяризація народних свят, обрядів та традицій є однією із важливих напрямків роботи нашого закладу. Ось і сьогодні в бібліотеці відбулося веселе та радісне свято, з різноманітними іграми та конкурсами «Масляна – щедра млинцями та розвагами».
  Масляна – це здавна любиме народне свято. Його відзначали наприкінці лютого, коли «весна з зимою зустрічалися».  Це неповторне, веселе, смачне і неймовірно ситне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів  триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. 
 Під час свята учасники, а це  учні 5-В класу загальноосвітньої школи № 1, познайомилися народними звичаями та традиціями свята, дізнались, що означає кожен день Масляного тижня та продемонстрували свою кмітливість і завзятість у веселих іграх та розвагах. Родзинкою свята був конкурс поїдання вареників із зав’язаними руками. Частування рум’яними млинцями з варенням та запашним чаєм стало гарним завершенням цього веселого, зимового свята.
 У читальній залі бібліотеки експонується   книжкова виставка-інсталяція «Зима відступає – Масляну розпочинає», на якій представлена література про святкування Масляної,  рецепти приготування млинців, різні смаколики  та млинці, насмажені працівниками бібліотеки.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар