середу, 19 лютого 2020 р.

Патріотизм - нагальна потреба України

 Сьогодні, напередодні вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, справжніх патріотів України, які віддали своє життя за щастя інших, за кращу долю для своєї державинове, у бібліотеці відбулася цікава і змістовна дискусія «Патріотизм – нагальна потреба України», учасниками якої стали  учні 9 –Б класу загальноосвітньої школи № 1. 
 Оскільки  тема патріотизму для нашої країни завжди є актуальною та гострою темою, тому під час дискусії школярі висловлювали свою думку з питань «Хто такий патріот?», «Які людські цінності притаманні патріоту?», «Які обов'язки покладаються на нього?», «Які знання і уміння є корисними для свідомого громадянина?» та ін. Наводили приклади патріотизму у літературі, кіномистецтві, історії;   створювали колективний портрет людини-патріота та писали листа своїм одноліткам, які не відчувають потребу бути причетними до важливих суспільних подій, займають пасивну позицію.

 Відрадно те, що молоде покоління відчуває свою приналежність до долі своєї Батьківщини, до її історії і проблем сьогодення, адже саме від них залежить майбутнє нашої країни.

 Також, учні  ознайомилися з викладкою документів «Герої не вмирають…», на якій представлена хроніка історичних подій зими 2013-2014 років, імена героїв Небесної Сотні, світлини Революції і Майдану.

Немає коментарів:

Дописати коментар