четвер, 15 грудня 2016 р.

Вічна шана ліквідаторам трагедії Чорнобиля

14 грудня Україна вшановує ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Серед таких подвиг в ім’я народу виконали пожежники, які першими вирушили на гасіння вогнища та розчищали завалену графітом площу станції, диспетчери та телефоністи, які забезпечували координацію дій, будівельники, які будували найперше накриття, а також тисячі інших громадян, які працювали над вирішенням єдиної біди. Ці люди ризикували своїм життям та отримали непоправну шкоду власному здоров’ю. 


Тому в такий день ми організували у бібліотеці зустріч учнів 8 класу школи №3 з ліквідатором аварії, очевидцем тих подій Галиною Степанівною Мариняк. Школярі з перших вуст мали змогу почути про реалії, з якими довелось зіткнутись українцям у 1986 році. Про 12-годинний робочий день, про захисні костюми, распіратори, які доводилось одягати навіть в надзвичайну спеку та проходити дезінфекцію декілька разів за годину. Яскравим підтвердженням до спогадів Галини Степанівни стали документальні світлини, на якій зафіксовано різні деталі побуту ліквідаторів.
Ця страшна правда має жити серед нас та передаватись наступним поколінням. Подвиг ліквідаторів залишиться у віках, а наша вдячність їм не повинна згасати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар