четвер, 16 червня 2016 р.

Фотоісторія рідного міста


Вчора, 15 червня, у стінах Барського районного історичного музею відбулось офіційне відкриття виставки "Фотоісторія рідного міста". Цей захід став кульмінацією однойменого проекту, організованого дитячою бібліотекою, молодіжною спільнотою "Актив.Бар" та співфінансованого Британською Радою в рамках програми "Активні громадяни".

Виставка "Фотоісторія рідного міста" складається з старовинних світлин, які зображують будівлі та вулиці міста в різні історичні часи. Збір фотографій тривав декілька місяців, і до цього процесу долучились не тільки шанувальники історії, а й звичайні учні. У результаті було відібрано близько 200 знімків, починаючи з кінця ХІХ і до 80-тих років минулого століття.


На відкриття виставки завітали представники міської та районної влади, краєзнавці, історики, журналісти місцевих ЗМІ та активна молодь. Таким чином проявився синтез поколінь, зусилля яких були об'єднані в реалізації цієї ідеї. У вітальних висловах звучало чимало позитивних відгуків, а також пропозицій щодо подальших проектів краєзнавчої тематики.

Окремо на виставці було презентовано сигнальний примірник туристичного путівника, тираж якого буде надруковано в кінці червня. Це ще один крок до розвитку туристичної галузі міста та пам'ятка, яку гості міста матимуть змогу забрати на згадку про Бар.

Немає коментарів:

Дописати коментар