понеділок, 23 травня 2016 р.

Мандруючи «ЄвроБаром»

21 травня у міському парку відпочинку відбувся квест «ЄвроБар» в рамках проведення Дня Європи в нашому місті. Нагадаємо, в Україні це свято відзначається щорічно у третю суботу травня, на відміну від аналогічного європейського, яке припадає на 9 травня.
 

Організаторами квесту виступили Барська районна бібліотека для дітей та молодіжна спільнота «Актив.Бар». З початку квітня при книгозбірні було відкрито Пункт європейської інформації завдяки перемозі у проекті від фонду ЄС «Еразмус+» та ГО «Українська бібліотечна асоціація». Пункт забезпечує інформаційні потреби барчан з різноманітних питань європейської тематики, а також організовує різноманітні заходи, одним з яких є згаданий квест.
Долучитись до командного змагання можна було двома шляхами: заповнити онлайн-анкету або ж відгукнутись на запрошення, які попередньо розносились по школам. У результаті учні та студенти місцевих навчальних закладів сформували 6 команд учасників квесту.
Зазвичай, переможцем подібного змагання стає команда, яка найшвидше проходить запланований маршрут. Але «ЄвроБар» готувався за іншою схемою: по всій території міста було обрано близько 40 об’єктів, які мають хоча б мінімальне відношення до іноземців чи європейських країн. На кожній з обраних зупинок залишалася відповідна наліпка, яку й потрібно було знайти командам. А відшукати потрібне місце можна було, тільки відгадавши словесне завдання. Відповідно, перемагала та команда, яка найшвидше знаходила найбільшу кількість наліпок.
Завдання квесту тісно переплітались з історичним минулим краю, колишніми та сучасними назвами вулиць нашого міста. Таким чином учасники отримували можливість не тільки добряче побігати Баром, а й перевірити власні знання та дізнатись чимало нового.
 
У результаті переможцем стала команда зі школи №4, яка пройшла найбільшу кількість об’єктів – 9. Наступні три команди знайшли 8 наліпок, але на це витратили різний час. Найшвидше впоралась збірна обласного гуманітарного ліцею, яка й зайняла 2 місце. А призову трійку замкнули студенти гуманітарно-педагогічного коледжу. Не пощастило команді зі школи-гімназії №2, яка фінішувала тільки четвертою.
Усі учасники квесту отримали солодкі подарунки – кекси. А трійка призерів розділила між собою матеріальні призи: грошові сертифікати та комплект навушників. Організатори висловлюють подяку магазинам «Папірус» та «Ентер», «Кав’ярні» та особисто Руслані Рудніковій, які й забезпечили призовий фонд змагань.

Немає коментарів:

Дописати коментар