середу, 4 травня 2016 р.

Страви по-Барськи

Великодні святкування для місцевих дітей продовжилися в стінах нашої бібліотеки. Так, в рамках народознавчого клубу "Роксолана" 4 травня відбулись кулінарні посиденьки на тему "Страви по-Барськи", до яких долучились шестикласники зі школи-гімназії №2. Мова на святі йшла про українську гостинність, сімейні традиції та смачну кухню.

 
Працівники бібліотеки підготували учасникам розповідь про традиційні українські страви: хліб, борщ, кашу, вареники та галушки. Кожна історія супроводжувалась цікавими доповненнями у вигляді коротких відеорецептів та народної творчості, пов'язаної з кухнею (казка "Каша з сокири", пісня "З сиром пироги"). Особливе зацікавлення викликала гра "Збери все на борщ", в ході якої діти відбирали продукти, потрібні для приготування цієї страви.

 
Окремо учасники посиденьок згадали стародавні наїдки подільської кухні. Як виявилось, більшість з них (завиванці, крученики, мензарі) існують у різних виглядах і до сьогодні, тільки вже під іншими назвами.
 
На завершення залишилась найсмачніша частина заходу - власне частування. Декілька школярів принесли традиційні страви своїх родин, а також розповіли про рецептуру їх приготування. Однокласники ж продегустували кожну страву та залишили власні відгуки.  
    
 

Немає коментарів:

Дописати коментар