четвер, 28 січня 2016 р.

Крути: трагедія, подвиг, пам'ять

29 січня виповниться 98 років з того моменту, коли декілька сотень студентів та молодих юнкерів стали останнім рубежем захисту столиці держави від зовнішньої загрози. І можливо, їх вчинок не мав вирішального стратегічного значення у тодішніх подіях. Але це був приклад на майбутнє.
 
 
Як відомо, історія циклічна, час від часу вона повторюється. Українська історія повторюється частіше звичайного. Не пройшло ще й ста років, а ми вже знову боремось з тим самим агресором, нам розділяють ті самі непорозуміння, українська влада допускається тих самих помилок. Єдине, що втішає - український народ не позбувся тієї самовідданості та самопожертви, яка дозволяла творити героїчні вчинки.
Стикаючись сьогодні на кожному кроці з трагедіями, ми все ж приділяємо увагу і трагедіям минулого. Разом з восьмикласниками зі школи №3 провели урок історії "Крути: трагедія, подвиг, пам'ять". Приклад студентів університету святого Володимира є дуже показовим для сучасної молоді. Він допомагає боротись з байдужістю - однією з найзгубніших людських рис.   

Немає коментарів:

Дописати коментар