пʼятницю, 24 липня 2015 р.

На шляху до істинної віри

У складній історії України було чимало вирішальних та переломних моментів, від яких залежав подальший розвиток держави. Але одним із найголовніших, безумовно, було Хрещення Київської Русі князем Володимиром. До цієї події з язичницькою країною рахувалися лише через її військову могутність і відмежовувались через культурну відсталість. Після хрещення Русь швидко стала наймогутнішою державою Європи.
 
 
Далі Україну спіткали численні випробування в складі різних країн та постійна боротьба за власну самобутність і незалежність. І впродовж цих століть важливу роль у підтриманні національного духу відігравало саме християнство.
Цьогоріч річниця хрещення Русі збігається з 1000-літтям з моменту смерті князя Володимира. За численні заслуги у розвитку тодішньої держави князь був прирівняний церквою до апостолів, а в народі отримав прізвисько "Красне сонечко".
Більше дізнатись про Володимира Великого, Київську Русь та християнську культуру усім читачам допоможе виставка "На шляху до істинної віри", яка відкрилась у читальній залі бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар