середу, 14 травня 2014 р.

Про все - лиш віршем...

    
  Під такою назвою у бібліотеці підготовлений перегляд літератури, присвячений 60-річчю від дня народження Тетяни Василівни Яковенко, вінницької поетеси, літературознавця, педагога, члена Національної спілки письменників України, громадсько-культурного діяча.
    Тетяна Василівна Яковенко народилася 16 травня 1954 року в
с. Соболівці Теплицького району Вінницької області. Закінчила філологічний факультет Вінницького державного педагогічного університету ім. М.М. Коцюбинського в 1977 р, та аспірантуру при Інституті літератури ім. Т.Шевченка НАН Україну, працювала в школі.
   Нині Тетяна Яковенко - кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Вінницького державного педагогічного університету, член спілки письменників України. Автор восьми поетичних книг та більше п'ятдесяти наукових статей з питань перекладу та сучасного літературознавства. Лауреатка багатьох літературних премій та Кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня.
    Кожна її поезія – це неповторний твір, який пройнятий ліричним духом, світлим образом і вишуканістю художніх образів. Поезія Тетяни Яковенко – це особлива жіноча музичність, що бринить на струнах її серця та душі. І хто чує чарівну музику слів, той не залишається байдужим до її віршів.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар