пʼятницю, 28 січня 2011 р.

А було колись...

    Наш український народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже тут - душа нашого народу. Такий  багатий скарб , який ми отримали у спадок мусимо берегти нічого не втративши, та передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

   Саме  таку тему намагалися передати у театралізації українських вечорниць "А було колись..." школярі молодших класів ЗОШ № 2, які відбулися у рамках засідання клубу "Роксолана"цим  умовно завершуючи цикл зимових свят.http://barchildlib.blogspot.com/p/blog-page_15.html
   З поміж усіх зимових свят , які припадали на зимову пору, найважливіше значення мав період від Свят - вечора до Водохреща. У ньому було найбільше обрядових дійств, які намагалися у совїй виставі представити діти . Веселі жартівливі пісні, інсценівки, гуморески, танці, ігри викликали жвавий інтерес у глядачів. А які вечорниці без частування, воно надає йому особливого калориту, тому Кум з Кумою пригостили усіх присутніх пирогами.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар