понеділок, 31 березня 2014 р.

Незаслужено забута книга


     Як відомо, історія людства розвивається по спіралі, час від часу повторюючи дуже подібні за характером періоди. Цілком можливо, що типові для сучасності явища згодом втратять свою актуальність, а через сотні років знову відродяться. Так саме і те, що ми зараз вважаємо застарілим, зовсім незабаром може стати дуже важливим та потрібним. То, можливо, не потрібно нехтувати минулим?
    Подібні роздуми були покладені в основу ретродня, що пройшов у нашій бібліотеці. Говорячи про минуле, акцентувалася увага на декількох аспектах, які були реалізовані у окремі виставки. Це, по-перше, найдавніші книги, які містяться у фонді книгозбірні, - вони допоможуть читачам відчути подих минулого та оцінити довговічність літератури. По-друге – книги, які читали батьки нинішніх користувачів бібліотеки – вони і досі не втратили своєї цікавості та важливості. По-третє – видання різними мовами відомих творів художньої літератури – дадуть змогу оцінити красу рідної мови в порівнянні з іншими. По-четверте – природнича література минулих років – спрямовує на усвідомлення збільшення знань людини про природу.
     Частково з цієї концепції вибивається п’ята підбірка літератури, сформована з рекомендацій активних читачів. Це книги сьогодення, але при байдужому ставленні вони можуть швидко поповнити колекцію минулого. Головне у цьому – не забувати минуле та не нехтувати сучасним. І пам’ятати, що все нове – це добре забуте старе.  






    

Немає коментарів:

Дописати коментар