пʼятницю, 28 березня 2014 р.

У світ дитинства через книгу

    Традиційно всі бібліотеки  України в березні місяці, під час весняних канікул проводить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Своєю історією ця традиція сягає далекого 1944 року, коли був уперше проведений Всесоюзний тиждень дитячої та юнацької книги в Москві. Метою його є — заохочення дітей до систематичного читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.     Працівники бібліотеки запрошували усіх бажаючих  взяти участь у святі Книги. В бібліотеці на читачів чекали дивовижні мандрівки, знайомство з неосяжним всесвітом цікавих книг.  Адже завітавши до книгозбірні, кожен міг  опинитися в Країні мудрих книг та познайомитися з героями книжок, при цьому проявивши любов до книги, кмітливість, гумор і добру посмішку.
     Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці  був неймовірно насиченим та приніс купу сюрпризів. Тиждень відкрила виставка – вікторина «Відкрий для себе рідне місто», а також протягом цього тижня до уваги дітей були : конкурс на кращого читача «Книгоманія 2014», мистецька година «Поезія – це дарунок долі», урок-подорож «Сторінками віршованої дитячої книги», мультфієрія «Подорож у казку», літературний турнір «Кожна книга – це країна», робота клубу «Дитячі посиденьки».
     Надзвичайно емоційно проходив кожен захід, що  дозволив дітям поринути в загадковий світ  не тільки класичної  літератури, але й книг сучасних українських авторів, ще раз зустрітися з улюбленими героями та познайомитися з новими не менш цікавими. Найцікавішим заняттям  виявилося виготовлення пасхальної корзинки. Всі бажаючі повинні були  творчо оздобити свою корзинку, в яку згодом покладуть власноруч написану писанку.





Немає коментарів:

Дописати коментар