середу, 2 грудня 2020 р.

27 ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГИ ПРИЧИНА № 25

 Ти можеш встановити рекорд

Можливо, ти чув про Книгу рекордів Гіннеса? Щороку до неї записуються рекорди, що було встановлено у світі. У ній є багато записів про книжки. Так, було встановлено найдорожчу, найдавнішу та найбільшу в світі книгу. Також туди внесено автора, що опублікував найбільшу кількість мов та наймолодшого автора роману. Не залишилася непоміченою й найдорожча ілюстрація до книги, що її продали на аукціоні.

До того ж люди робили цікаві речі з книжками: бігали марафони в костюмах книжок, балансували ними на голові, штовхали їх, як доміно. Також зафіксовано рекорд наймасштабнішої онлай-дискусії щодо книги, найбільшу кількість людей в естафеті з прочитання однієї книги, найдовше читання книги вголос.
Хоча зафіксованих рекордів дуже багато, серед них немає одного. Не знати, хто прочитав більше всього книг. Відомо, що один чоловік вирішив за рік прочитати стільки книг, скільки днів у році – 365. І йому це вдалося. Та все ж невідомо, хто осягнув найбільшу кількість книг за своє життя.
Всі люблять казати, що усіх книжок на світі не прочитаєш. Але цього і не треба. Можна читати лише те, що подобається, і те, що корисно. Та все одно, чому б не спробувати встановити цей рекорд? Спробуй! А раптом саме в тебе вийде.

Немає коментарів:

Дописати коментар