середу, 27 березня 2013 р.

Письменники Барського краю

Акція-естафета

Житомирська обласна бібліотека для дітей започатковує
акцію-естафету "Всесвітній день води" . 
Естафетну паличку ми отримали
від наших друзів - 
блогу "Багатобарвний світ мистецтва".
 
Ідея акції-естафети полягає у рекламі бібліотечних послуг та покликана привернути увагу світової спільноти до нагальних проблем охорони вод і раціонального використання водних ресурсів в рамках програми ООН "Вода - для життя. Міжнародне десятиліття дій" (2005-2015 рр.)  
Потрібно передати акцію-естафету трьом блогам і сповістити їх про це у коментарях (зробити перепост),
а також поставити активне посилання на блог,
від якого прийняли естафету.
 
Тож з радістю передаємо естафетну паличку блогам:
 
Немирівська районна центральна бібліотека ;
Хмільницька районна бібліотека для дітей ;
Наш край Міжлісся .
 
В цей день нехай звучать: поезія, музика, пісні, проходять мистецькі свята.
 
 

вівторок, 26 березня 2013 р.

Мандрівка до Барвінкової країни

     Кожного дня на весняних канікулах читачі нашої книгозбірні можуть цікаво та корисно провести свій вільний час, тому саме в цей період проводиться Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Бібліотекарі підготували цілий ряд заходів, які вони вже розпочали проводити із відвідувачами бібліотеки.

понеділок, 25 березня 2013 р.

Міжнародний день театру


    Традиційно 27 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день театру. У 1961 році в місті Відні на ІХ конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО було прийнято рішення святкувати Міжнародний день театру. Це свято відзначається з 1962 року.

Барвінку 85!


 

Дитячі фантазії


   Саме під такою назвою  в рамках тижня дитячої книги у бібліотеці організовано виставку малюнків учнів художнього відділу Барської музичної школи. Представлені  малюнки містять  у собі найрізноманітніші, часом фантастичні уявлення маленьких художників про оточуючий світ.
 

пʼятницю, 22 березня 2013 р.

Поезія - це завжди неповторність...


Як відомо, 21 березня відзначається Всесвітній день поезії. Звичайно ж, дитяча бібліотека не могла оминути подібну подію без уваги, організувавши ціле поетичне зібрання з учнями 4-А класу НВК-ЗОШ № 2-гімназія. Назва заходу була обрана не менш художньо-виразна: «Поезія – це свято, як любов».

вівторок, 19 березня 2013 р.

Барвінку - 85 !


    На сьогоднішній день  для української дітвори  видається чимало журналів: «Барвінок», «Дивосвіт», «Пізнайко», «Соняшник» тощо. Багато з яких передплачує наша бібліотека. Користувачі нашої книгозбірні полюбляють читати журнали і це дуже добре, бо журнал розважає, і навчає. Одним найпопулярнішим журналом є «Барвінок», який у останні дні січня святкував свій ювілей, йому виповнилося 85 років. Він один із „найстаріших” в  Україні дитячих журналів.  А це означає, що його читали не лише наші батьки, а й бабусі і дідусі. Справді, «Барвінкова родина – вся Україна!»

Безмежна сила слова


  
  Саме під такою назвою організована книжкова виставка-дайджест напередодні Всесвітнього дня поезії, святкування якого рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО  був призначений на 21 березня.    Це свято відзначається з 1999 року. Формально всі найголовніші заходи на честь поетів усього світу проводяться в Парижі, оскільки саме там розташована штаб-квартира цього структурного підрозділу ООН.

понеділок, 4 березня 2013 р.

Живи, поете, в пам'яті людській


 
  9 березня виповнюється 199 років з дня народження поета та митця, українського Кобзаря - Т.Г.Шевченка, який є символом нашої держави, її свободи та незалежності.
 В рамках Шевченківських днів працівниками бібліотеки організовано книжкову виставку-бесіду « Живи, поете, в пам′яті людській».  Матеріали, представлені на книжковій виставці,  розповідають про життя та творчість Т.Г.Шевченка, як поета, художника. Також представлена інформація про перебування поета на подільській землі. Книжкова виставка розрахована на широке коло користувачів.

Поетеса всього живого


  Наталя Забіла  — одна з найулюбленіших українських дитячих поеток.   На творах Наталі Забіли виросло кілька поколінь дітей. Критики характеризували її творчість як «материнську пісню, цікаву, барвисту, розумну, клопітку, дбайливу», а в передмові до одного з видань Наталю Забілу названо «однією з найвидатніших українських письменниць, які пишуть для дітей». У її біографії немає місця екзотичним, романтичним чи героїчним подробицям. Можливо, тому що на це просто не було часу. Адже Наталя Забіла повністю присвятила своє життя дитячій літературі. У її творчому доробку близько двохсот книг – вірші, повісті, оповідання, п’єси й драматичні поеми.

пʼятницю, 1 березня 2013 р.

Вшановуємо пам'ять про Великого Кобзаря


     Традиційно, кожного року у березні місяці ми вшановуємо пам’ять  Тараса Григоровича Шевченка . З метою вивчення та популяризації творчої спадщини поета  у бібліотеці з учнями 2 Б класу НВК ЗОШ№2-гімназія проведено усний журнал «А залишусь я живим серцем свого народу».