пʼятницю, 22 березня 2013 р.

Поезія - це завжди неповторність...


Як відомо, 21 березня відзначається Всесвітній день поезії. Звичайно ж, дитяча бібліотека не могла оминути подібну подію без уваги, організувавши ціле поетичне зібрання з учнями 4-А класу НВК-ЗОШ № 2-гімназія. Назва заходу була обрана не менш художньо-виразна: «Поезія – це свято, як любов».


     Взагалі, говорити про таку специфічну та цікаву форму мистецтва можна практично безкінечно, відкриваючи все нові грані та горизонти. У поезії людина може якомога глибше виразити свої емоції та почуття. При чому не завжди використовуючи тільки слова, а й різноманітні паузи та інші художні засоби. У поезії людина виступає певним «мовним гончарем», за допомогою добору та поєднанню слів виліплюючи химерні структури. Ну і найголовніше, у поезії автор служить суспільству: чи то у виховному плані, чи то у культурному, чи то у громадянському.
    Тому не дивно, що гості бібліотеки сприйняли цю тему з відповідною серйозністю та зацікавленням. Розглядаючи вірші за тематичними групами (поезія для дітей, філософська лірика, пейзажна тощо), діти згадували улюблені поетичні уривки та декламували їх. Крім того доповнювали розповідь бібліотекарів власними роздумами та зауваженнями.
     Найбільшим сюрпризом поетичної зустрічі стало читання учнями власних віршованих творів. Між іншим, зазначимо, що більшість із почутого містить не по-дитячому серйозність та значний рівень опанування поетичною майстерністю. І, як вже стало доброю традицією, найкращі роботи незабаром будуть представлені у бібліотеці на спеціальній виставці.







Немає коментарів:

Дописати коментар