вівторок, 19 березня 2013 р.

Безмежна сила слова


  
  Саме під такою назвою організована книжкова виставка-дайджест напередодні Всесвітнього дня поезії, святкування якого рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО  був призначений на 21 березня.    Це свято відзначається з 1999 року. Формально всі найголовніші заходи на честь поетів усього світу проводяться в Парижі, оскільки саме там розташована штаб-квартира цього структурного підрозділу ООН.

    Рішення про встановлення Всесвітнього дня поезії було прийнято в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Основна мета Всесвітнього дня поезії — дозволити невеликим видавництвам, які несуть поезію в маси, заявити про себе як можна голосніше. Крім того, представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.
   На виставці представлені збірки відомих українських та зарубіжних поетів збірки відомих українських та зарубіжних поетів, творчі доробки сучасних авторів Вінниччини, дитяча поезія.    Запрошуємо всіх бажаючих переглянути книжкову виставку і поринути у чарівний  світ Поезії.

Немає коментарів:

Дописати коментар