пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

Гірка память: Афганістан

 
 
 15 лютого для кожного з нас не відрізняється чимось особливим. У жодному календарі цей не позначений червоним кольором, але цей день особливий. У цей день нарешті закінчилася Афганська війна, яка тривала 10 років. Це скорботний День пам’яті воїнів-афганців. Всіх тих, хто воював на афганській землі і повернувся з Афганістану і тих, хто назавжди залишився там, і тих, хто вірив в перемогу - довго чекав цього дня.
 Саме в цей день у бібліотеці зібралися учні 8-А класу НВК  -гімназії №2 , щоб вшанувати пам'ять тих, хто поліг на афганській землі. Присутні  ознайомились з історичною довідкою про саму війну, проглянули відео, а також  мали можливість висловити свою думку і ставлення  щодо Афганських подій.
    Бібліотекарі до цього заходу підготували книжкову виставку «Цей довічний біль - Афганістан», на якій представлені фотодокументи, художня література, газетні та журнальні статті.
    Цей захід сприяв вихованню поваги й шанобливого ставлення до воїнів – інтернаціоналістів та батьків, сини яких загинули в Афганістані. Сприяв вихованню патріотичного почуття в дітей, любові до України і здатність до самопожертви для її розбудови і процвітання, захисту від будь-яких посягань на її суверенітет.


1 коментар:

  1. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками, учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

    ВідповістиВидалити