середу, 4 серпня 2021 р.

Наш друг - Світлофор!

    5 серпня світова спільнота відзначає Міжнародний день світлофора. Цей винахiд став повсякденним предметом нашого користування на вулицях мiст.  Звичний для нас  технічний пристрiй пройшов тривалий шлях свого розвитку.  І сьогодні він широко використовується у регулюванні руху різних видів транспорту  та  пішоходів.

            Пропонуємо Вам переглянути інформаційний мікс та ознайомитись з цікавими фактами про такий важливий пристрій - Світлофор.

Спочатку в Японії використовувалися світлофори, що замість зеленого кольору світилися синім. Однак, згодом з’ясувалося, що зелене забарвлення є кращим для сприйняття, тому «сині» пристрої змінили на класичні варіанти.

Влада Бразилії дозволяє водіям рухатися на червоний сигнал світлофору. Проте не завжди, а уночі в період з десятої години вечора до п’ятої ранку. Таке рішення було прийнято у зв’язку з частими розбійними нападами на водіїв транспортних засобів.

13 різноманітних сигналів показує один із світлофорів Берліна, що ускладнює сприйняття правил пересування як пішоходами, так і водіями автомобілів.

Мало хто знає, але у Корейській Народно-Демократичній Республіці до недавнього часу не було жодного світлофору. Регулювальниками, вірніше регулювальницями, були жінки-постові.

У Лондоні встановлено пам’ятник світлофору.

Досліджено, що мешканці мегаполісів сумарно за своє життя проводять півроку в очікуванні зеленого сигналу, що дозволяє перехід дороги.

Цікава ситуація склалася в одному з провулків чеської столиці. Його ширина лише 70 см, тому щоб врегулювати рух перехожих, що прямують назустріч, тут було встановлено світлофор.

Давайте будемо уважними на дорогах та дотримуватися сигналiв свiтлофорiв! 

Немає коментарів:

Дописати коментар