вівторок, 17 квітня 2018 р.

Різнобарвна палітр живої природи

У третю суботу квітня українцями щорічно відзначається екологічне свято – День довкілля. У 2018 році воно припадає на 21.04.  А 22 квітня відзначається Всесвітній ден Матері-Землі. Тому, громадський обов’язок кожного – пам’ятати і всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує. Людина повинна розумно використовувати природні багатства, давати природі можливість відновлювати свої сили. Людська діяльність не має призводити до критичного порушення біологічного світу, бо зрештою в цьому середовищі доведеться жити.
 Коли говорять про захист довкілля, мають на увазі збереження сприятливого середовища для існування живих істот у всій повноті біологічного різноманіття. Увагу всіх жителів Землі слід звернути на проблеми, які не тільки потребують серйозного підходу до їх вирішення, але й потребують, і терміново, участі всього людства в попередженні загрожуючої катастрофи.
До цих дат у бібліотеці влаштовано книжкову еко - виставку «Різнобарвна палітра живої природи», де відвідувачі можуть ознайомитися з літературою по екології, довкіллю, охорону природних багатств нашої планети, оспіваною у віршах і прозі та мистецьких шедеврах, а також пройтися заповідними стежками нашої України.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар