пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Україна - єдина країна

  День Соборності - свято України, що відзначається з 1999 року 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
22 січня 1918 року Україна проголосила себе на майдані Святої Софії у Києві самостійною, вільною державою. А через рік, 22 січня 1919 року, на цьому ж майдані, було проголошено Акт  «Про з'єднання всіх українських земель»  в одну спільну Соборну Українську державу. Західна Україна об'єдналася з Наддніпрянською для того, щоб міцніти й розбудовувати власну державу. Це свято показує усім нам,  ми – є діти однієї великої України і бажаємо жити в згоді-злагоді.
 21 січня 1990 року, відбулася одна з наймасштабніших  у світовій історії акція «Живий ланцюг». Близько трьох мільйонів людей взялися за руки і створили безперервний ланцюг від Києва до Львова, показуючи цим бажання українців жити в єдиній незалежній країні.
Тому, з нагоди цієї події у бібліотеці відкрито виставку інформаційних видань «Україна – єдина країна». Книги, матеріали, документи, що представлені, відображають один з етапів боротьби українського народу за відродження й утвердження національної державності та вияв волі до територіальної консолідації.



Немає коментарів:

Дописати коментар