понеділок, 6 листопада 2017 р.

Літописець долі українського народу

 Так називають письменника, літературознавця, видавця,  художника, громадсько-культурного діяча, людину універсальних знань і широкого кругозору Богдана Лепкого.
     Богдан Сильвестрович залишив нам досить велику різножанрову творчу спадщину, особливе місце в якій посідає проза (оповідання, новели, історичні повісті "Вадим", "Крутіж", "Сотниківна", "Орли", трилогія "Мазепа", мемуари "Бережани"). У його творчій скарбниці є також казки та оповідання для дітей.   Він - автор відомої пісні "Чуєш, брате мій" ("Журавлі"), музику до якої написав брат Левко Лепкий.  Його поезії наповнені тугою, сумом за рідним краєм.
       Книги Богдана Лепкого перекладалися чеською, польською, німецькою та іншими мовами. Як видавець та літературознавець , він багато зробив для популяризації української літератури в Польщі та Німеччині. Богдан Лепкий усе життя і весь свій талант присвятив своєму народові, збагаченню його культури, літератури.
 
   З нагоди 145-ї річниці від дня народження Богдана Лепкого в бібліотеці підготовлено виставку-персоналію під назвою «Літописець долі рідного народу».
  На виставці представлені прозові та поетичні твори Богдана Лепкого та матеріали про його життєвий та творчий шлях.

Немає коментарів:

Дописати коментар