вівторок, 7 листопада 2017 р.

Чарівниця, яка живе повсюди

Саме так називали славетну шведську письменницю Астрід Ліндгрен, адже вона була  дивовижною людиною, наділеною рідкісним талантом створювати у книгах чудеса.
 «Я хочу писати для тих читачів, які здатні творити дива. А дива творять діти, коли читають книжки» – так говорила Астрід Ліндгрен. Вона писала книги саме для дітей, адже в душі завжди була дитиною, вміла по-дитячому дивуватися, радіти життю, сміятися.
  Творчий доробок письменниці  складає майже 40 книг перекладених чи не на 50 мов світу. Вона створила цілу низку героїв, познайомившись з якими, захоплюєшся назавжди і навряд чи їх забудеш. Це: Пеппі Довгапанчоха, Малий і Карлсон, Еміль із Леннеберги, Калле Блюмквіст, брати Лев'яче Серце, Роня, Расмус, Мадікен, Міо, Чьорвен та багато інших. 
 До 1101 –ї річниці від дня народження Астрід Ліндгрен у бібліотеці організовано книжкову виставку-експозицію «Чарівниця, яка живе усюди». Користувачі книгозбірні  мають можливість не тільки ознайомитися з творчістю письменниці, а  й на згадку сфотографуватись з одним з улюблених героїв  Карлсоном, який є родзинкою даної виставки.

Немає коментарів:

Дописати коментар