понеділок, 22 травня 2017 р.

Син Подільської землі

   24 травня виповнилося 105 років від дня народження Михайла Стельмаха - одного із найяскравіших знавців багатств української мови. Жанровий і тематичний діапазон творчості якого досить широкий, а художня палітра різнобарвна і приваблива.
  Михайло Панасович Стельмах – український поет і прозаїк, драматург і фольклорист, публіцист і сценарист. Своїми поезіями, оповіданнями, повістями й романами він підніс рідне слово до високих вершин в українському письменстві ХХ століття.
    Народився письменник  в селі Дяківці Літинського району на Вінниччині в незаможній родині. В його сім’ї панувала атмосфера шани до праці й повага до людини, любов до природи й краси, які йому прищепили його батьки.
  Життя М.Стельмаха пройшло в творчій і натхненній праці, він усього себе присвятив своєму народові, відкривши світові його духовне багатство, мужність і працелюбство, лагідність душі і її поетичність.
    «Любити безмежно життя і людей» — ось головний мотив всієї творчості М.Стельмаха.

    З нагоди річниці у бібліотеці організовано виставку-персоналію «Я весь живу серед своїх героїв…», на якій представлена творча спадщина письменника та книги про його життя та діяльність. Усіх охочих запрошуємо відвідати виставку.

Немає коментарів:

Дописати коментар