середу, 18 січня 2017 р.

Алан Мілн і всі-всі-всі...

   Під такою назвою у бібліотеці організовано виставку однієї книги "Вінні-Пух і всі, всі, всі...", приуроченої 135 річчю від дня народження Алана Мілна, англійського драматурга і поета, який подарував світові історії про ведмедя з тирсою в голові, хлопчика Крістофера Робіна, П'ятачка та інших мешканців Чудового лісу.
        Сама книга  написана  на честь народження свого єдиного сина Крістофера Робіна Мілна. Він став одним з її головних героїв, а ведмежатко Вінні-Пух – найулюбленішим героєм дітей світу, а згодом і іграшкою.


 У 1926 році казка Алана Мілна про плюшевого ведмедика викликала справжній фурор, а він відразу став найвідомішим дитячим письменником. Не було сумнівів, що Мілн відкрив для себе той самий секрет безсмертя, проте було одне "але" ... До кінця своїх днів талановитий автор так і не змирився, що безсмертя йому принесли не серйозні п'єси і новели, над якими він працював все життя , а маленький "ведмедик з тирсою в голові". Як писав автор незабаром після свого тріумфу "Думаю, що кожен з нас потай мріє про безсмертя. В тому сенсі, що його ім'я переживе тіло і буде жити в цьому світі, не дивлячись на те, що сама людина перейшла в інший світ ".
 

Немає коментарів:

Дописати коментар