суботу, 27 жовтня 2012 р.

Духовна сила генія

            Нікколо Паганіні народився 27 жовтня 1782 р. в Генуї. Одинадцятирічним хлопчиком він вперше виступив привселюдно в Генуї. В 15 років зробив своє перше концертне турне по Ломбардії. Своєрідність манери гри, ні з чим не порівнянна легкість володіння інструментом незабаром принесли йому популярність у масштабах всієї Італії. З 1828 по 1834 рр. Паганіні дав сотні концертів у найбільших містах Європи, заявивши про себе як про найдивнішого віртуоза цілої епохи.
Творчий шлях Паганіні був раптово перерваний у 1838 — причинами тому було підірване здоров'я музиканта, яке надзвичайно погіршилося, й ряд публічних скандалів, що виникли навколо його фігури. Надзвичайно важкими були сухоти, що зруйнували голосові зв'язки і у Паганіні зовсім пропав голос. Він міг вести діалог лише з допомогою сина, що перекладав батьківській шепіт.
Помер Паганіні в Ніцці 27 травня 1840.
З нагоди 230-річчя від дня народження відомого на весь світ італійського скрипаля та композитора Нікколо Паганіні в бібліотеці відкрита книжкова виставка, яка представляє його життєвий та творчий шлях.

Немає коментарів:

Дописати коментар