пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Сяйво Великодньої писанки

 Однією з давніх українських передвеликодніх традицій є писанкарство. Вже декілька років поспіль ця традиція зберігається і в нашій бібліотеці. Є діти, які вперше освоюють техніку розпису яєчка, а є такі, які вже досягли у цій справі певних успіхів – усіх (і перших, і других) ми радо приймаємо упродовж тижня.
Для новачків писанкарства ми провели декілька майстер-класів. Складались вони з короткої історії винайдення воскового розпису, з християнських легенд про писанки та з корисних порад, як правильно та красиво розписати яйце. Поряд з цим пропонувались символи та візерунки з розтлумаченням значення, яке в них включали наші предки. Більш детальну інформацію про все, що стосується писанок, читачі могли почерпнути з виставки «Славимо Великдень».
Писанкові розписи об’єднали в бібліотеці різні вікові групи людей. Так, приходили бабусі з онучками, матері з дітьми, дошкільнята та навіть цілі класи. І що цікаво, під час творчого процесу між ними немов би розмивались будь-які рамки, і всі ставали одним цілим. Тому не дивно, що незважаючи на велику кількість відвідувачів, місця вистачало усім.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар