понеділок, 23 березня 2015 р.

Тарас Шевченко - художник


Як ми повідомляли раніше, Шевченківські дні у нашій бібліотеці характеризувались дещо іншою спрямованістю. Так, завдяки тематичній книжковій виставці читачі могли дізнатись про інші грані Великого Кобзаря. Логічним продовженням цього стала мистецька година про Шевченка як художника, яка до того ж стала відкриттям тижня дитячої та юнацької книги.

За своє життя Тарас Григорович написав близько 300 поетичних та прозових творів, а ось різних картин та малюнків до нас дійшло більше тисячі. Цей невеличких факт свідчить про велике захоплення митця образотворчим мистецтвом, у якому він досяг значних здобутків.
Кожна картина Шевченка – це певний період його життя та творчості, який характеризується особистими переживаннями. І якщо придивитися до картин уважніше – то можна ці відчуття художника вловити та відчути. Саме на це був зроблений акцент у мистецькій годині. Діти переглядали полотна Тараса Шевченка різних років і поряд з цим знайомилися з життєвими ситуаціями, які передували творчості, з авторськими задумками, які були реалізовані або ж залишилися у вигляді ескізів.  
Особливий інтерес викликали автопортрети митця. Згідно них ми можемо прослідкувати, як змінювався Кобзар з року в рік. І, на жаль, помітити невблаганний слід часу та випробувань, які випали на долю Тараса Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар