четвер, 17 квітня 2014 р.

Думаємо та дискутуємо про розвиток краю


   Ми всі жителі планети Земля. І від наших дій залежить чи буде розквітати, прекраснішати наша Земля, чи навпаки буде гинути на ній все живе.
   Проблема взаємодії людини з природою є однією з найактуальніших проблем, адже вона виростає в проблему перетворення стихійного впливу людей на природу,  свідомо, цілеспрямовано, планомірно розвиваючи взаємодію з нею. Така взаємодія буде здійснена лише при наявності в кожного з нас  достатнього рівня екологічної культури, екологічної свідомості, формування яких починається з раннього дитинства і продовжується все життя.
   Тому, з метою підвищення інтересу до проблем екології краю серед підростаючого покоління, в бібліотеці проведено дискусійну гойдалку «Думаємо та дискутуємо про розвиток краю». Учасники заходу переглянувши відеофільм про екологічні проблеми України та Вінниччини зокрема, об’єднавшись у групи однодумців вишуковували найреальніші шляхи вирішення конкретних екологічних проблем рідного краю, при цьому враховуючи, що саме може зробити кожна людина для поліпшення ситуації у місті.
  У кінцевому результаті дискусійна гойдалка  досягла стану рівноваги, а саме: було віднайдено та вироблено учасниками  алгоритму конкретних дій - своєрідної програми покращення екологічної ситуації серед довкілля. Але ця робота є надзвичайно складною та відповідальною. І вона дасть позитивні наслідки лише тоді, коли ми виконуватимемо її не тільки сумлінно, з душею і серцем, але і грамотно з урахуванням законів природи.






Немає коментарів:

Дописати коментар