четвер, 17 квітня 2014 р.

Світле свято Великодня


   Великдень… Найсвітліше, найбільш шановане в народі свято, яке споконвіку символізувало перемогу над силами темряви і зла, уособлювало примирення і прощення.
   Святкування Великодня в Україні має надзвичайно багату та своєрідну традицію. Із ним пов’язана безліч звичаїв: дарувати один одному особливі подарунки, особливим чином прикрашати стіл, готувати особливі пригощання. У цей день по всіх усю дах розносяться церковні дзвони.

   Напередодні свята в бібліотеці проведено народно-мистецьку годину «На Великдень сонце грає», на яку було запрошено учнів  3-В класу НВК-гімназії № 2.
   Бібліотекарі розповіли дітям про підготовку до святкування величного празника Воскресіння Христового, символу вічного життя – Пасху, ознайомили з особливостями розпису великодньої писанки, символікою кольорів та знаків на писанках, згадали народні приказки та легенди. Школярі підготували малюнки та вірші про писанку.
    А також, присутніх ознайомили з книжковою виставкою «Світле свято Великодня», на якій представлені видання, що розповідають про національні особливості українських свят, зокрема, Великодніх, а також традиції та звичаї пов’язані з цим святом,  розкривають таємниці писанкарства.
     З виставки  можна дізнатись що потрібно покласти у великодній кошик, цікаві смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі. 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар