пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

Мова гордо лине у політ

    Акцентуючи  увагу на особливому статусі рідної мови,  Барська районна бібліотека для дітей разом зі своїми користувачами на прилеглій до її будівлі площі    у Міжнародний день рідної мови  організувала флешмоб  «Мова має гордо линути у політ». Метою заходу  було продемонструвати значення рідної мови для всього народу і кожної людини зокрема.

    Учасники флещмобу тримаючи у руках кульки жовтого і блакитного кольору об’єднались у символічне серце і виконували досить прості вправи, які нагадували про те, що серце б’ється – воно живе. Після чого хором читали уривок із вірша Олександра Олеся «Велична, щедра і прекрасна мова».
    Продовженням флешмобу стало опитування учасниками перехожих громадян міста щодо їхнього ставлення до рідної мови. Зокрема, респондентом  у даному опитуванні була завідуюча бібліотеки Людмила Мірчук. Вона переконана , що «Рідна мова – це скарб, який передали нам предки. Це мова моїх думок та переживань, які незримо пов’язані з глибиною поколінь. Цінна і сокровенна, вона має займати чільне місце у серці кожної людини. На жаль, багато хто про це забуває».
     Тому від ставлення кожного з нас до рідної мови залежить, якого розвитку вона набуде у майбутньому.














Немає коментарів:

Дописати коментар